Finess tuo kaasunkäsittelyn kärkimerkit Vaasa Gas Exchange Dayhin 19.3.

Finess tuo kaasunkäsittelyn kärkimerkit Vaasa Gas Exchange Dayhin 19.3.

10.3.2020

Teollisuuden ja kiinteistöjen prosessien, käyttöhyödykkeiden ja järjestelmien asiantuntija Finess tuo kaasunkäsittelyn johtavat brändit EnergyWeek Gas Exchange -päivään Vaasaan 19.3. Energiatehokkuuden ja energiankäytön tehostamisen erikoisosaaja Finess esittelee kaasualan johtavia edustuksiaan: HoSt-biokaasulaitoksia, Brightin biokaasun puhdistuslaitteistoja, Roburin kaasutoimisia lämpöpumppuja ja Caldaie Melgarin kaasukattiloita.

 

 Kaasualan ratkaisut esillä Finess Energyn osastolla Gas Exchange Dayssä 19.3.20 Vaasa EnergyWeek 2020:ssä

 

HoSt on johtava biojätteestä bioenergiaa tuottavien biokaasulaitosten toimittaja

HoSt on hollantilainen biokaasulaitoksiin erikoistunut yritys ja yksi Euroopan suurimmista bioenergiajärjestelmien toimittajista. Yrityksellä on lähes 30 vuoden kokemus sekä pienten että suurten biokaasulaitosten suunnittelusta ja toimittamisesta. Vahvuuksia ovat erityisesti biokaasulaitosten prosessiosaaminen sekä uusiutuvaa energiaa tuottavien biomassajärjestelmien kokonaisvaltainen laitossuunnittelu ja toteutus.

Tutustu HoSTin biokaasulaitoksiin tarkemmin tästä.

 

Brightin biokaasun puhdistuslaitokset lisäävät kannattavuutta

Biokaasu on useissa tapauksissa kannattavinta jalostaa liikennekaasuksi eli biometaaniksi. Kaasu voidaan syöttää myös maakaasuverkkoon. HoSt-konserniin kuuluva Bright Biomethane on biokaasun puhdistuslaitteistoihin keskittynyt yritys.

Brightin membraanijärjestelmä on maailman ensimmäinen tehdasvalmisteinen kolmivaiheinen membraanipuhdistusmenetelmä. Bright-membraanipuhdistuslaitokset ovat vallanneet nopeasti markkinoita luotettavuuden ja hyvien käyttäjäkokemusten ansiosta.

Brightin kehittämien ja valmistamien membraanipuhdistuslaitteistojen hyötyjä on lukuisia:

 • Laitteiston käyttö on erittäin helppoa ­– käynnistäminen tapahtuu muutamassa minuutissa.
 • Puhtausaste on yli 97 % ja talteenottoaste 99,5 %.
 • Puhdistuksen sivutuotteena saatava CO2 voidaan ottaa talteen. Sen puhtaus vastaa elintarvikelaatua ja sitä myymällä investoinnille voidaan saada lisäkannattavuutta.
 • Lämmön talteenottojärjestelmän avulla lähes kaikki prosessin käyttämä energia voidaan ottaa talteen.
 • Puhdistusprosessi ei vaadi vettä eikä kemikaaleja, eli ei synny myöskään jätteiden hävitysongelmia.
 • Bright-biokaasunpuhdistuslaitteistoja on toimitettu yli 40 eri puolille maailmaa. Suomeen on toimitettu ja tullaan toimittamaan vuoden sisällä useita Bright-membraanilaitoksia.

Tutustu Brightin biokaasun membraanipuhdistamoihin tarkemmin tästä.

 

Kaasutoimiset lämpöpumput lisäävät uusiutuvien osuutta sekä vähentävät energiahukkaa ja kustannuksia

Kaasutoiminen lämpöpumppu toimii vastaavasti kuin sähkölämpöpumppu hyödyntäen ulkoilmasta tai vedestä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Sähkön sijaan kaasutoiminen lämpöpumppu saa käyttövoimansa puhdistetusta biokaasusta (biometaani), maakaasusta tai nestekaasusta. Robur GAHP (Gas Absorption Heat Pump) on lämpöpumppu, jonka toiminta perustuu absorptiomenetelmään poiketen siten sähkötoimisista kompressorin vaativista lämpöpumpuista.

Kaasulämpöpumpun ominaisuuksia:

 • hyötysuhde jopa 170 %
 • Toimii ulkoilmalla aina -30 °C lämpötilaan saakka
 • Lämmönlähde: ulkoilma, jäähdytyspiiri, lämpökaivo, poistoilma
 • Myös yhdistetty lämmitys ja jäähdytys
 • Laitteiston avulla saavutettava veden lämpötila jopa 70 °C, kondenssikattilalla varustettuna jopa 80 °C

Tutustu Roburin kaasulämpöpumppuihin tarkemmin tästä ja lue tästä artikkeli olemassa olevien energiavirtojen hyödyntämisen tavoista ja hyödyistä.

 

Caldaie Melgari on kaasukattiloiden uranuurtaja ja markkinajohtaja

Valikoimamme biokaasulla, maakaasulla ja nestekaasulla toimivat sekä öljykäyttöiset höyry-, vesi- ja kuumaöljykattilat sekä sähkökäyttöiset höyrynkehittimet valmistaa italialainen Caldaie Melgari S.R.L. Caldaie Melgari on vuonna 1936 perustettu teollisuuden lämpö ja -höyryratkaisujen uranuurtaja ja markkinajohtaja.

Kattiloiden tehot ovat höyrykohteissa 20–25 000 kg/h ja lämmityskohteissa 80–10 000 kg/h.

Caldaie Melgarin valmistamat kattilat ovat kestäviä ja tehokkaita, ja ne voidaan toimittaa myös konttiratkaisuina.

Tutustu CM-kaasukattiloihin tarkemmin tästä.

[spacer height=”20px”]

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko kaasuntuottamisen ja -käsittelyn ratkaisuistamme tai haluaisitko tavata Vaasa EnergyWeekin Gas Exchange Dayssä 19.3.2020? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme soittamalla tai tayttämällä alla oleva yhteyslomake:

Juha-Pekka Paavola puh. 040 159 7767 
Antti Mattila puh. 040 723 4774
Jouko Penttinen puh. 040 480 3776

[spacer height=”20px”]


Finess Energy Oy on suomalainen energiatehokkuuden ja energiaratkaisujen asiantuntija. Palvelemme kaikissa energiankäytön tehostamisen tarpeissa: teemme kartoituksia ja kehityssuunnitelmia, kehitämme laiteratkaisuja, suunnittelemme ja toimittamme kokonaisjärjestelmiä ja automatisointeja sekä vastaamme järjestelmien asennuksesta, käyttöönotosta, huollosta ja kunnossapidosta. Lisäksi tuemme energiainvestointien toteutumista tarjoamalla Säästö-Leasing-rahoitusta.

 


Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

[wpforms id=”2024″]