Jäteveden lämmöntalteenotto

Jäteveden lämmöntalteenotto

Jätevedenpuhdistamoissa jäteveden määrä on suuri. Jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmän avulla siitä on saatavissa helposti talteen lämpöenergiaa laitoksen omaan lämmitystarpeeseen ja jopa enemmän. Ylimääräinen lämpöenergia voidaan käyttää lämpöpumppuja apuna käyttäen esimerkiksi kaukolämmöntuotantoon. 

Nykyaikaisilla lämpöpumpuilla pystytään kuitenkin nostamaan jäteveden lämpötila kaukolämpöverkon vaatimalle tasolle, esimerkiksi yli 75 °C lämpötilaan.

Lämmöntalteenottojärjestelmä kokonaisuudessaan.
Finess Lto1
Jätevesi Lto

Osaavaa suunnittelua ja kestäviä ratkaisuja

Jätevedenpuhdistamon jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmän suunnittelussa on tärkeää kiinnittää huomiota jäteveden kanssa kosketuksissa olevan lämmönsiirtimen ominaisuuksiin: Sen tulee sopia rakenteen ja materiaalien puolesta käyttötarkoitukseen ja olla pitkäikäinen. Lisäksi järjestelmää tulee olla helppoa ylläpitää ja huoltaa, jotta saavutetaan maksimaalinen hyötysuhde.

Me suunnittelemme ja toteutamme jätevedenpuhdistamojen jäteveden lämmöntalteenottoon järjestelmiä, jotka hyödyntävät olemassa olevan energian maksimaalisesti ja tuottavat investointina parhaan mahdollisen hyödyn lyhyellä sekä pitkällä aikavälillä.

Olemme erikoistuneet jätevedenpuhdistamojen puhdistamokohtaisiin energiaratkaisuihin, emme niinkään suuriin keskitettyihin järjestelmiin. Suunnittelemme ja toteutamme jätevedenpuhdistamoihin jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmien lisäksi myös ilmastuksen lämmöntalteenottojärjestelmiä.

Oletko kiinnostunut ratkaisuistamme jätevedenpuhdistamojen energiankäytön tehostamiseen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 1873 114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen