Jäähdytys

Jäähdytys

Kiinteistöjen jäähdytyksen tarve kasvaa jatkuvasti ilmaston lämpenemisen seurauksena. Nykyaikaisten lämpöpumppujen avulla jäähdytykseen käytetty energia voidaan hyödyntää toisaalla lämmityksessä tai käyttöveden lämmityksessä.

Finessin vahvuutena ovat kokonaisuuden kannalta energiatehokkaammat lämpöpumppuratkaisut kiinteistöjen jäähdytykseen ja lämmitykseen.

Esimerkki kiinteistön jäähdytyksen lämpöenergian talteenotosta ja hyödyntämisestä lämmitykseen

Kun kiinteistössä on jäähdytys, on mahdollista ottaa jäähdytyksessä syntyvä lämpö talteen ja hyödyntää se lämmitykseen ja päinvastoin.

Jäähdytykseen tarvittavan primäärienergian määrän ollessa hyvin pieni voidaan ottaa lämmitysprosessin hukkalämpö talteen ja käyttää hyödyksi. Hyvin suunniteltuna toinen toiminto on mahdollista saada parhaimmillaan ”kaupan päälle”.

Monitoimilämpöpumput maksimoivat hyödyn

Valikoimassamme on myös niin sanottuja monitoimilämpöpumppuja. Ne ovat järjestelmiä, joiden avulla on mahdollista toteuttaa sekä lämmitys että jäähdytys joko yhtäaikaisesti tai erikseen.

Monitoimilämpöpumppu on laite, joka pystyy toimimaan sekä vesi-vesilämpöpumppuna että ilma-vesilämpöpumppuna. Laitteiston toimintamoodia voidaan siis vaihtaa tarpeen mukaan hyödyntämään eri lämmönlähteitä ja -siirtoaineita. Monitoimilämpöpumpun toimintaperiaate on usein vaikeaa hahmottaa. Me autamme ymmärtämään sen sekä laitteiston laajat hyödyntämismahdollisuudet.

Voit tutustua monitoimilämpöpumppuihimme tarkemmin lataamalla esitteen tai ottamalla yhteyttä asiantuntijoihimme.

Ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kohteeseen.
Referenssi

Toteutimme Liedon kunnantalolle lämpöpumpun, joka viilentää kiinteistössä kiertävää jäähdytysvettä, mistä syntyy myös lauhdelämpöä, jota nyt haluttiin uusiokäyttää. Syntynyt 67 °C:n lauhdelämpö pumpataan kaukolämpöverkkoon.

Finess Energy 041120 Netti (181)

Finess on monipuolinen energia-alan osaaja

Kiinteistöjen jäähdytysratkaisumme tuottavat parhaan mahdollisen hyötysuhteen ja energiatehokkuuden sekä kasvattavat uusiutuvan energian osuutta. Käytämme suunnittelussa lähtökohtana käyttöolosuhteita ja tehostamme energiankäyttöä kokonaisen energiaekosysteemin näkökulmasta. Ratkaisumme ovat suoraselkäisiä ja realistisia, mutta hyödynnämme myös rohkeasti uusinta teknologiaa ja viemme energiahankkeet askelen pidemmälle.

Oletko kiinnostunut kiinteistöjen jäähdytysratkaisuista? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 1873 114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen