Höyryntuotanto

Höyryntuotanto

Sairaaloissa käytetään höyryä moniin tarkoituksiin, kuten välinehuollon pesuihin, ilmanvaihdon kostutukseen, keittiön tarpeisiin sekä lämmitykseen ja käyttöveteen. Sairaalakohteissa vahvuutemme ovat erityisesti sähkötoimiset höyrynkehittimet.

Sähkötoimiset höyrynkehittimet ovat yhä suositumpia, koska ne ovat kompakteja ja sijoitettavissa helposti mihin tahansa. Lisäksi ne ovat hiljaisia eivätkä vaadi savupiippuja, koska niistä ei tule savukaasuja.

Symboli Höyrytuotanto 600px Png

Höyry on monesta syystä suosittu energiamuoto

  • höyryn energiasisältö on suuri
  • höyry on helppo, nopea, tehokas, edullinen, joustava ja turvallinen tapa siirtää energiaa
  • höyryntuotantoon tarvittavia järjestelmiä on helppoa ja edullista rakentaa, käyttää ja säätää

Sähköinen höyrynkehitin on kompakti, siisti ja energiatehokas

Sähkötoimisessa höyrynkehittimessä on monia etuja verrattuna kaasutoimisiin tai muihin höyrynkehittimiin. 

Sähkötoimisten höyrynkehittimen etuja
  • pieni koko, kompaktius
  • äänettömyys
  • mahdollisuus sijoittaa vapaasti lähes mihin tahansa tiloihin
  • sähkön hyvä hyötysuhde (jopa 98 % vs. öljyn hyötysuhde esimerkiksi 80 – 90%)
  • hyvin nopeaa ja helppoa käyttää ja säätää
Steambox Hese 2

Myös pieniä höyrynkehittimiä

Tietyn paine x tilavuus -rajan ylittävät painelaitteet tulee rekisteröidä Tukesin painelaiterekisteriin ja niille tulee suorittaa vuosittaisia määräaikaistarkastuksia.

Valikoimassamme on myös höyrynkehitinmalleja, joiden paine x tilavuus on alhainen ja joita ei siten tarvitse rekisteröidä. Tämä voi olla joissain tapauksissa merkitsevä valintakriteeri. Ota yhteyttä, niin autamme kohteeseen sopivan höyrynkehittimen valinnassa!

Oys2 3
Referenssi

Oulun yliopistollisen sairaalan välinehuoltotalon puhdashöyryntuotantoon tarvittiin lisäkapasiteettia. Finess on jo aiemmin toimittanut kohteeseen höyrynkehittimiä. Uusi, edellisiä tehokkaampi puhdashöyrynkehitin toi välinehuoltoon tarvittavaa lisäkapasiteettia ja reserviä.

Finess Vedenpehmennin.

Vedenpehmennys lisää höyrynkehittimen käyttöikää

Vedenpehmennin poistaa ioninvaihdon avulla vedestä kovuussuoloja kuten magnesiumia ja kalsiumia.

Vedenpehmennyksellä voidaan parantaa höyrynkehittimen syöttöveden laatua ja sitä kautta estää kalkkikiven muodostumista höyrynkehittimen paineastiaan. Kalkkikivi heikentää höyrynkehittimen toimintaa ja pahimmassa tapauksessa lyhentää laitteiston käyttöikää. Lisäksi vedenpehmennyksellä voidaan vähentää kovuussuolojen prosessille aiheuttamia haasteita ja ongelmia (esim. pesulat ja muu teollisuus).

Vedenpehmentimiä on saatavilla vakiomalleina sekä kohteen mukaan räätälöityinä malleina. Lisäksi niitä voidaan varustaa erilaisilla mittauksilla ja monitoroinnilla, joiden avulla voidaan varmistaa prosessin luotettavuus ja tehokkuus sekä veden laatu.

Energiatehokkaat järjestelmät sairaaloihin

Suunnittelemme ja toteutamme energiankäyttöä tehostavia ratkaisuja höyryntuotannon lisäksi myös sairaaloiden puhdashöyryntuotantoon sekä niihin liittyvään vedenkäsittelyyn ja lämmöntalteenottoon

Finess Energy 041120 Netti (281)

Teknistä ja toimialan osaamista vailla vertaa

Meillä on vahva energiatekniikan osaaminen ja monipuolinen käytännön kokemus energiateknisten järjestelmien energiatehokkuuden parantamisesta eri toimialoilta. Hankkeemme edistävät hiilineutraaliustavoitteeen toteutumista tehostamalla energiankäyttöä ja pienentämällä uusioenergian kulutusta. Ostoenergian tarpeen pieneneminen näkyy välittömästi myös kustannussäästöinä.

Tervetuloa tutustumaan meihin ja ottamaan vaikuttava askel energiankäytön tehostamiseksi!

Oletko kiinnostunut ratkaisuistamme sairaaloiden höyryntuotantoon? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Hannu Liimatainen
puh. 045 109 9070
hannu.liimatainen@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 187 3114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen