Läpivirtaushöyrynkehitin tehostaa pesuprosessia pesulassa

Läpivirtaushöyrynkehitin tehostaa pesuprosessia pesulassa

Lindströmin uuteen pesulaan tarvittiin höyryä rullapyyhkeiden pesua varten. Laitteistolle oli varattu rajallinen tila uudisrakennuksen konehuoneesta. Asiakkaan alkuperäinen ajatus oli hankkia kaksi höyrynkehitintä, mutta Finess suunnitteli kohteeseen yhden höyrynkehitinratkaisun, joka on tehokas, mutta kompakti. Toimitukseen sisältyivät myös höyryputkisto, lauhde- ja syöttövesisäiliö sekä kattilakemikaalien syöttö.

Lindström on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, jolla on yli 170-vuotinen kokemus tekstiilialalta. Turkuun rakennettuun uuteen pesulaan tarvittiin höyrynkehitinratkaisu, joka tuottaa höyryä rullapyyhkeiden pesukoneita varten. Laitteiston sijoituspaikka oli uuden kiinteistön toisessa kerroksessa sijaitseva konehuone, jossa oli rajallisesti tilaa. Se asetti vaatimuksia laitteen koolle.

Lindströmin kantavia ajatuksia ovat toiminnan vastuullisuus, prosessien tehokkuus ja vedenkäytön minimointi, jotka olivat merkittäviä syitä tähän hankintaan. Ajatuksena oli hankkia pesukoneita varten kaksi pientä höyrynkehitintä, jotka mahtuisivat hyvin niille varatulle paikalle konehuoneeseen. Finess suunnitteli kohteeseen kuitenkin ratkaisun, jossa oli yksi tehokas ja kompaktin kokoinen höyrynkehitin. Sen teho oli riittävä höyryntarpeeseen ja investointina pienempi kuin kahden höyrynkehittimen hankinta.

Lindström Logo
Finess Lapivirtaushoyrykattila

Finess toimitti Lindströmin uuteen pesulaan tehokkaan ja kompaktin nestekaasukäyttöisen läpivirtaushöyrynkehittimen.

Kahden pienen sijaan yksi tehokas ja kompakti höyrynkehitin

Finess toimitti Lindströmin uuteen pesulaan nestekaasukäyttöisen höyrynkehittimen. Toimituskokonaisuuteen kuuluivat lisäksi kaikki höyry- ja lauhdeputkistot, lauhde- ja syöttövesisäiliö sekä kattilakemikaalien annostelu.

Höyrynkehitin on läpivirtaustyyppinen ja tuottaa pesukoneille 6 barin höyryä. Läpivirtaushöyrynkehittimen etuja ovat hyvin nopea käynnistyminen ja säätäminen. Höyrynkehittimessä on moduloiva poltin, joka mahdollistaa höyryntuotannon käynnistämisen ja säätämisen nopeasti höyryntarpeen mukaan.

Koska läpivirtaushöyrynkehittimessä höyry tuotetaan kierukassa, siinä on erittäin pieni, vain alle sadan litran vesitilavuus. Vaikka laitteen höyryteho on 750 kg/h, pienen vesitilavuuden ansiosta laitteisto ei ole rekisteröintiä ja vuosittaisia viranomaistarkastuksia edellyttävä painelaite. Lue lisää painelaiterekisteristä Tukesin sivuilta.

Kierukan pienen vesimäärän etuna on myös korroosion vähäisyys. Usein höyrynkehittimiä joudutaan korroosion välttämiseksi pitämään päällä esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin, kun tuotanto on seisokissa. Läpivirtaushöyrynkehittimen pienen vesimäärän ansiosta laitetta ei tarvitse pitää jatkuvasti päällä korroosion välttämiseksi, ja myös laitteen käynnistäminen seisokin jälkeen on nopeaa.

Höyrynkehittimessä on Siemensin PLC-ohjaus, joka on liitetty Finessin jo aiemmin toimittamaan pesulan vedenkäsittelyjärjestelmän etäohjaukseen. Siten myös höyrynkehitystä voidaan hallita saman etävalvontajärjestelmän kautta, mikä parantaa energiankäytön tarpeenmukaisuutta ja käyttömukavuutta.

Finess Energy 041120 Printti (95)
Asiakashyödyt
  • Laitteen kompakti koko: Kahden kehittimen hankkimisen sijaan asiakkaan tarvitsi investoida vain yhteen höyrynkehittimeen. Laite mahtui hyvin sille varattuun tilaan.
  • Läpivirtaustyyppisen höyrynkehittimen käynnistäminen ja säätäminen on nopeaa.
  • Säädettävyyden ansiosta prosessi tehostuu.
  • Kierukan pienen vesimäärän ja nopean käynnistymisen ansiosta laitteessa ei tarvitse pitää korroosiovaurioiden välttämiseksi lämpöjä yllä tuotannon ollessa pysähdyksissä iltaisin ja viikonloppuisin, vaan laite voidaan sammuttaa aina tarvittaessa. 
Finess Logo Energy Saving Solution Jpg

Finess Energy Oy on suomalainen energiatehokkuuden ja energiaratkaisujen asiantuntija. Yritys palvelee energiankäytön tehostamisen tarpeissa: se tekee energiakatselmuksia ja kehityssuunnitelmia, suunnittelee ja toimittaa laiteratkaisuja ja järjestelmiä sekä vastaa järjestelmien asennuksesta ja käyttöönotosta sekä huollosta ja kunnossapidosta. Lisäksi se tukee energiainvestointien toteutumista tarjoamalla Säästö-Leasing-rahoitusta.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Oletko kiinnostunut höyryntuotannon ratkaisuista? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 1873 114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen