Sairaalat

Sairaalat

Sairaaloissa on mahdollista lisätä energiatehokkuutta ja hukkalämmön hyötykäyttöä. Talteen otettua jätelämpöä voidaan hyödyntää esimerkiksi kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen tai kaukolämpöverkkoon.

Sairaaloissa tarvitaan myös höyryä laitteisiin tai ilman kostutukseen sekä puhdashöyryä esimerkiksi instrumenttien sterilisointiin. 

Sairaaloiden uudis- ja korjausrakentaminen muuttaa usein myös energiatilannetta, mikä toimii ajurina uudenlaisten ratkaisujen yleistymiselle. Tiivis rakentaminen, tilan vähäisyys ja pyrkimys maksimaaliseen energiatehokkuuteen ovat johtaneet muun muassa sähkötoimisten höyrynkehittimien yleistymiseen.

Järjestelmät energiankäytön tehostamiseen sairaaloissa

Suunnittelemme ja toteutamme energiatehokkaita ja energiankäyttöä tehostavia järjestelmiä sairaaloiden höyryntuotantoon, puhdashöyryntuotantoon, vedenkäsittelyyn ja lämmöntalteenottoon.

Referenssi

Sairaala-alueen keskitetyn höyrykattilalaitoksen korvaaminen hajautetulla höyryntuotannolla

Oulussa uuden sairaalan keskellä oli aiemmin iso höyrykattilalaitos, joka jakeli höyryn joka puolelle sairaala-aluetta. Vanha laitos oli kuitenkin purettava pois uuden sairaalarakennuksen tieltä. Se korvattiin monella pienellä höyryntuotantoyksiköllä, jotka sijoitettiin eri puolille sairaala-aluetta kiinteistöjen höyryntarpeen mukaan. Uusi ratkaisu on kompakti ja vanhaa energiatehokkaampi.

Höyrynkehittimet Steambox asennettuna kohteeseen.
Finess Energy 041120 Netti (281)

Talo täynnä tekoja energiankäytön tehostamiseksi

Olemme suunnitelleet ja toteutaneet kymmeniä energiatehokkuushankkeita, jotka ovat pienentäneet uusioenergian tarvetta ja lisänneet energiakiertotaloutta suomalaisissa kiinteistöissä ja teollisuudessa. Teemme vaikuttavia tekoja hiilineutraaliuden saavuttamiseksi säästäen hanke hankkeelta ympäristöä ja energiakustannuksia.

Oletko kiinnostunut järjestelmistämme sairaaloiden ja muiden terveydenhuollon yksiköiden tarpeisiin? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 187 3114
henri.tuisku@finess.fi

Hannu Liimatainen
puh. 045 109 9070
hannu.liimatainen@finess.fi

    * Pakollinen