Jätevedenpuhdistamot

Jätevedenpuhdistamot

Jätevedenpuhdistamojen energiatehokkuutta voidaan parantaa jäteveden lämmöntalteenoton ja lämpöenergian hyödyntämisen avulla. Jäteveteen sitoutunut energiamäärä on niin suuri, että sitä voidaan hyödyntää puhdistamokiinteistön lämmityksen lisäksi enemmänkin tuottamalla lämpöä kaukolämpöverkkoon. Toinen potentiaalinen lämmönlähde on ilmastusilma, jonka lämpötila nousee kompressoreilla.

Finess Jatevedenpuhdistamo 2000

Lämmöntalteenoton avulla saadaan energiaa puhdistamokiinteistön lämmitykseen

Lämmöntalteenotto on myös imagokysymys

Lämmöntalteenoton käyttöönotto jätevedenpuhdistamoilla ei ole aina yksinomaan säästökysymys. Vanhoissa jätevedenpuhdistamoissa on usein öljylämmitys tai suora sähkölämmitys. 

Ilmastuksen lämmöntalteenoton monet hyödyt

Ilmastusaltaissa olevan jäteveden joukkoon johdetaan ilmakompressorien avulla ilmaa, joka saa jätevedessä olevat bakteerit kasvamaan ja lisääntymään. Kompressorissa ilman lämpötila nousee, ja hukkalämpö on mahdollista ottaa talteen ja hyödyntää puhdistamokiinteistön tai käyttöveden lämmitykseen.

Lämmönsiirrin2

Finessin järjestelmät jätevedenpuhdistamoille

Olemme erikoistuneet jätevedenpuhdistamojen lämmön talteenottoihin ja lämmitysratkaisuihin. Ratkaisumme kattavat sekä puhdistamon oman lämmitystarpeen laitteistot että suuremmat esim. kaukolämpöverkkoon lämpöä tuottavat järjestelmät. Suunnittelemme, toimitamme, asennamme ja huollamme jätevedenpuhdistamojen jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmiä ja ilmastuksen lämmöntalteenottojärjestelmiä.

Energiatekniset ratkaisumme jätevedenpuhdistamoille

Lohja Jvp2
Referenssi

Jätevedenpuhdistamon kiinteistö lämpiää ilmastuksen hukkaenergialla

Lohjan jätevedenpuhdistamossa otettiin alkuvuodesta 2019 käyttöön jätevesien ja ilmastuksen lämmöntalteenotto. Sitä varten Finess toimitti puhdistamoon lämpöpumpun ja lämmönsiirtimet. Niiden avulla saadaan vuosittain talteen noin 215 MWh lämpöenergiaa, joka käytetään puhdistamokiinteistön lämmitykseen. Uusiutuvan energian käyttö suoran sähkölämmityksen asemesta vähentää kustannuksia ja CO2-päästöjä.

Oletko kiinnostunut ratkaisuistamme jätevedenpuhdistamoille? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 187 3114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen