Ilmastuksen lämmöntalteenotto jätevedenpuhdistamossa

Ilmastuksen lämmöntalteenotto jätevedenpuhdistamossa

Ilmastusaltaissa olevan jäteveden joukkoon johdetaan ilmakompressorien avulla ilmaa, joka saa jätevedessä olevat bakteerit kasvamaan ja lisääntymään. Kompressorissa ilman lämpötila nousee ja hukkalämpö on mahdollista ottaa talteen, joten sitä varten ei tarvitse tuottaa lämpöä. Sen sijaan kompressorin lämmenneen ilmastusilman hukkalämpö on mahdollista ottaa talteen lämmöntalteenottojärjestelmän avulla ja hyödyntää puhdistamokiinteistön tai käyttöveden lämmitykseen.

Lohja Jvp
Referenssi

Jätevedenpuhdistamon kiinteistö lämpiää jäteveden ja ilmastuksen hukkaenergialla

Lohjan jätevedenpuhdistamossa otettiin alkuvuodesta 2019 käyttöön jätevesien ja ilmastuksen lämmöntalteenotto. Sitä varten Finess toimitti puhdistamoon lämpöpumpun ja lämmönsiirtimet. Niiden avulla saadaan vuosittain talteen noin 215 MWh lämpöenergiaa, joka käytetään puhdistamokiinteistön lämmitykseen. Uusiutuvan energian käyttö suoran sähkölämmityksen asemesta vähentää kustannuksia ja CO2-päästöjä.

Finess Energy 041120 Printti (153)

Suoraselkäisiä tekoja energiankäytön tehostamiseksi

Olemme erikoistuneet jätevedenpuhdistamojen puhdistamokohtaisiin energiaratkaisuihin. Suunnittelemme ja toteutamme jätevedenpuhdistamoille ilmastuksen lämmöntalteenoton lisäksi jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmiä.

Vahvan energia- ja ympäristöteknisen osaamisemme sekä monipuolisen käytännön kokemuksemme ansiosta tunnistamme kattavasti energiansäästön ja energiakiertotalouden mahdollisuudet. Yhteydenotto asiantuntijoihimme on ensimmäinen askel kohti parempaa energiatehokkuutta.

Oletko kiinnostunut ratkaisuistamme jätevedenpuhdistamoille? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 1873 114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen