Uimahallit ja kylpylät

Uimahallit ja kylpylät

Suunnittelemme ja toteutamme uimahalleihin ja kylpylöihin energiateknisiä järjestelmiä, jotka tehostavat energiankäyttöä merkittävästi. Lämmöntalteenottojärjestelmien avulla merkittävä osa kylpylässä ja uimahallissa käytettävästä lämpöenergiasta on mahdollista ottaa tehokkaasti talteen ja käyttää uudelleen hyödyksi veden, ilmanvaihdon tai kiinteistön lämmitykseen.

Lämmöntalteenotto tuo merkittäviä kustannus- ja energiansäästöjä. Jäteveden LTO-järjestelmän avulla suihkuvesien, huuhteluvesien ja myös mustien jätevesien sisältämä energia saadaan tehokkaasti talteen ja uudelleen hyötykäyttöön.

Lisäksi erilaisilla lämpöpumppuratkaisuilla voidaan hoitaa ilman kuivaus ja kiinteistön jäähdytys ja samalla kylmäprosessissa syntynyt lauhdelämpö saadaan hyötykäyttöön kiinteistöön ja vaikka kaukolämpöverkkoon.

Kylpylöissä ja uimahalleissa suurimmat energiansäästöt syntyvät parantamalla jäteveden ja poistoilman lämmöntalteenottoa sekä talotekniikan tarpeenmukaista toimintaa.

Referenssi

Jätevesien lämmöntalteenotto toi isot säästöt kylpylässä

finess_uimahallit_ja_kylpylat

Kylpylässä päätyi ilmanvaihdon ja jäteveden mukana  hukkaan suuret määrät lämpöä. Energiaremontissa tavoitteena oli saada aikaan merkittäviä säästöjä lämmön kulutuksessa. Suurimmat säästöt saavutettiin asentamalla poistoilman ja jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmät sekä parantamalla talotekniikan tarpeenmukaista toimintaa ja energiatehokkuutta.

LTO-järjestelmillä talteen otettavaa energiaa hyödynnetään kiinteistön lämmitykseen sekä käyttö- ja allasvesien lämmitykseen. Järjestelmä edellytti lämpötilojen nostoa, ja se toteutettiin suurella lämpöpumpulla.

Arvion mukaan energiahanke säästää koko kiinteistössä lämmitysenergiaa vuodessa 35–40 prosenttia.

Energiatekniset järjestelmät uimahalleihin ja kylpylöihin

Energiatekniset järjestelmät tehostavat energiankäyttöä merkittävästi. Ottamalla huomioon käyttöolosuhteet ja kaikki kohteen energiavirrat pystymme suunnittelemaan kokonaisuuksia, jotka tuottavat parhaan mahdollisen hyötysuhteen ja energiatehokkuuden, maksimoivat uusiutuvan energian osuuden sekä minimoivat ostoenergian tarpeen ja CO2-päästöt. 

Oletko kiinnostunut ratkaisuistamme uimahallien ja kylpylöiden energiankäytön tehostamiseen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 187 3114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen