Puhdashöyrynkehittimellä lisäkapasiteettia OYS:n välinehuoltoon

Puhdashöyrynkehittimellä lisäkapasiteettia OYS:n välinehuoltoon

Oulun yliopistollisen sairaalan välinehuoltotalon puhdashöyryntuotantoon tarvittiin lisäkapasiteettia. Finess on jo aiemmin toimittanut sairaalan eri yksiköihin höyrynkehittimiä. Uusi puhdashöyrynkehitin on aiempia tehokkaampi ja antaa välinehuoltoon tarvittavaa lisäkapasiteettia sekä reserviä.

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) välinehuoltotalossa huolletaan sairaalan instrumentteja. Puhdistus tapahtuu steriloimalla instrumentit niin sanotulla puhdashöyryllä (clean), joka on toisiksi korkeimman puhtausluokan höyryä. Höyryä tuotetaan puhdashöyrynkehittimillä.

Finess on toimittanut OYS:n alueelle aiemmin kaikkiaan 13 höyrynkehitintä.

Asiakkaalla oli tarve saada puhdashöyryntuotantoon lisäkapasiteettia, joka varmistaa puhdashöyryn riittävyyden myös vanhojen laitteiden huoltokatkojen aikana. Haasteena oli löytää pieneen tilaan sopiva tehokas ratkaisu.

Puhdashöyrynkehittimen asennus ei saa aiheuttaa häiriöitä välinehuoltoon

OYS:issa tehdään välinehuoltoa ja käytetään puhdashöyryä lähes jatkuvasti. Uusi puhdashöyrynkehitin piti kytkeä olemassa olevaan höyrylinjaan, mutta asennuksesta ei saanut aiheutua käyttökatkoja välinehuoltoon.

Finess vastasi puhdashöyrynkehittimen lisäksi myös liitosputkistoista vedensyöttölinjoihin ja asennuksesta eli laitteisto toimitettiin kytkettynä. Finess suunnitteli asennustyöt ja kytkennän höyrylinjaan asiantuntevasti, ja ne sujuivat ongelmitta eikä puhdashöyryntuotantoon aiheutunut häiriöitä.

Toimituksen sisältö

Finess toimitti OYS:n välinehuoltotaloon puhdashöyrynkehittimen ja liitosputkistot vedensyöttölinjoihin kytkemiseksi. Toimitukseen sisältyi myös asennus.

Puhdashöyrynkehittimen teho on 288 kW ja höyryntuotantokapasiteetti 364 kg/h. Laitteet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka vastaa sairaalakäyttöön tarkoitettuja laitteita koskevia vaatimuksia.

Puhdashöyrynkehitin on varustettu niin sanotulla termisellä kaasunpoistolla eli siinä on syöttöveden esilämmitys halutun vedenlaadun varmistamiseksi. Laitteisto käyttää RO-menetelmää eli käänteisosmoosiin perustuvaa vedenkäsittelyä.

Laitteistossa on PLC-ohjaus ja kaikki järjestelmänhallinta tapahtuu kosketusnäytön avulla. Järjestelmä oli asiakkaalle tuttu jo aiemmista laitteista, sillä niissä oli samanlainen logiikkaohjaus ja hallintapaneeli.

Toimitettu laitteisto oli valmis kokonaisuus eikä asiakkaan tarvinnut hankkia siihen lisälaitteita. Kokonaisuus toteutettiin asiakkaan toiveiden mukaan avaimet käteen -toimituksena.

Asiakashyödyt

Uuden tehokkaan puhdashöyrynkehittimen avulla asiakas sai turvattua riittävän höyryntuotannon. Nykyisellään puhdashöyrynkehittimien yhteiskapasiteetti riittää myös siinä tapauksessa, että yksi vanha laite on epäkunnossa tai huollossa. Ilman lisäystä höyryntuotanto olisi saattanut laskea huoltokatkojen aikana kriittiselle tasolle.

– Uusi puhdashöyrynkehitin tuo asiakkaalle tarvittavaa reserviä. Vika yhdessä laitteessa ei enää aiheuta ongelmia välinehuoltoon, Finess Energy Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Paavola sanoo.

Finessin toimittaman puhdashöyrynkehittimen etuna OYS:lle on myös se, että laitteessa on samanlainen PLC-ohjaus ja hallintapaneeli kuin vanhoissa. Uudessa laitteessa on lisäksi mukana myös muutama lisäominaisuus.
Laitteessa on myös etäyhteysvalmius. Se on tänä päivänä tärkeä lisäarvo ja käyttömukavuutta parantava tekijä. Moderneissa laitteissa etäohjaus on web-pohjainen.

Finessin toimittamat puhdashöyrynkehittimet ovat teknisesti käyttövalmiita paketteja, jotka sisältävät kaikki varusteet. Sen lisäksi lisäarvoa asiakkaalle toi myös avaimet käteen -toimitus.

Puhdashöyryjärjestelmien asiantuntijana Finess suunnitteli ja toteutti kokonaisuuden joustavasti ilman katkoja puhdashöyryntuotannossa.

Oys Logo
Oys2
Finess Logo Energy Saving Solution Jpg

Finess Energy Oy on suomalainen energiatehokkuuden ja energiaratkaisujen asiantuntija. Yritys palvelee energiankäytön tehostamisen tarpeissa: se tekee energiakatselmuksia ja kehityssuunnitelmia, suunnittelee ja toimittaa laiteratkaisuja ja järjestelmiä sekä vastaa järjestelmien asennuksesta, käyttöönotosta, huollosta ja kunnossapidosta. Lisäksi se tukee energiainvestointien toteutumista tarjoamalla Säästö-Leasing-rahoitusta.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Oletko kiinnostunut sähkötoimisista höyrynkehittimistä? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Hannu Liimatainen
puh. 045 109 9070
hannu.liimatainen@finess.fi

    * Pakollinen