Tehokas jäähdytysjärjestelmä parantaa rehulaitoksen prosessijäähdytystä

Tehokas jäähdytysjärjestelmä parantaa rehulaitoksen prosessijäähdytystä

Asiakas halusi tehostaa rehulaitoksen eri prosessien jäähdytystä vastatakseen kasvavaan ja laajenevaan tuotantotarpeeseen. Finess toimitti kohteeseen jäähdytysjärjestelmän, jossa yksi laitteisto tuottaa tehokasta jäähdytystä tuotantoprosessin eri vaiheisiin.

Tehokasta jäähdytystä tuotantoprosessin eri vaiheisiin

Uusi järjestelmä tuottaa jäähdytysenergiaa prosessi-ilman jäähdytykseen ja suljettuun extruder-jäähdytyskiertoon.

Uudet prosessi-ilmankäsittelylaitteistot ja kanavaratkaisut mahdollistavat viileät, erittäin tasalaatuiset tuotanto-olosuhteet jopa kuumilla kesähelteillä.

Extruder-jäähdytyksessä vanha jäähdytysratkaisu korvattiin uudella suljettuun jäähdytyskiertoon perustuvalla ratkaisulla, minkä ansioista tuotantolaitoksen vedenkulutus pieneni merkittävästi. Vanha laitteisto jätettiin varajärjestelmäksi uuden rinnalle.

Suurin osa jäähdytysjärjestelmän laitteista, putkistoista ja ilmakanavista asennettiin tuotantolaitoksen yläkerroksiin. Kaikki päälaitteet nostettiin ja haalattiin paikoilleen ilmateitse nosturin avulla. Nostot ja haalaus vaativat tarkan suunnitelman, jotta ne voitiin toteuttaa turvallisesti ja asennusaikataulun kannalta suotuisasti.

Finessin toimituslaajuuteen sisältyi laitteiston prosessisuunnittelu tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Lisäksi toimitukseen sisältyivät laitteiden mitoitukset, haalaukset, nesteputkistojen ja ilmakanavien asennukset sekä käyttöönotto ja käyttökoulutus laitoksen käyttöhenkilökunnalle.

Jäähdytysjärjestelmän laitteet liitettiin suoraan asiakkaan omaan prosessiautomatiikkaan. Tämän ansiosta asiakas voi säätää ja ohjata jäähdytysjärjestelmän toimintaa samalta alustalta kuin muitakin laitoksen prosessiin liittyviä toimintoja.

Finess Logo Energy Saving Solution Jpg

Finess Energy Oy on suomalainen energiatehokkuuden ja energiaratkaisujen asiantuntija. Yritys palvelee energiankäytön tehostamisen tarpeissa: se tekee energiakatselmuksia ja kehityssuunnitelmia, suunnittelee ja toimittaa laiteratkaisuja ja järjestelmiä sekä vastaa järjestelmien asennuksesta, käyttöönotosta, huollosta ja kunnossapidosta. Lisäksi se tukee energiainvestointien toteutumista tarjoamalla Säästö-Leasing-rahoitusta.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Oletko kiinnostunut ratkaisuista teollisuuden prosessijäähdytyksen energiankäytön tehostamiseen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 1873 114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen