Uudenlainen hybridikattila käyttää joustavasti edullisinta energialähdettä

Uudenlainen hybridikattila käyttää joustavasti edullisinta energialähdettä

10.10.2023

Muutokset energian hinnassa ovat olleet esillä erityisesti viime aikoina. Yritysten ja erilaisten toimialojen näkökulmasta energian hinnan nousu vaikuttaa esimerkiksi kannattavuuteen ja lisää riskejä. Hintojen nousuun on reagoitu ottamalla käyttöön edullisempia energiamuotoja ja investoimalla energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin. 

Energiahankkeen onnistumiseksi suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon tarpeet, käyttöolosuhteet ja tulevaisuuden tavoitteet. Finess Energyllä on edellytykset ja kokemus katsoa energiatehokkuushankkeita kokonaisuuksina sekä kehittää realistisia, mutta edistyksellisiä energiaratkaisuja.

Hybridikattila BT-combi on ratkaisu, jonka joustava ohjausjärjestelmä vaihtaa käytetyn energianlähteen automaattisesti edullisimpaan. Energialähteenä voidaan käyttää sähköä sekä maakaasua, biokaasua, nestekaasua tai polttoöljyä. Ohjausjärjestelmä lukee sähkön pörssihintatietoa, jolloin pystytään saavuttamaan maksimaalinen hyöty sähkön markkinahinnasta. Kattilassa on myös valmius ohjaukseen säätö- ja reservimarkkinoiden tarpeiden mukaan.

”Hyödyntämällä laaja-alaista osaamisesta ja edistyksellisiä teknologioita, pystytään parantamaan energiatehokkuutta, käytettävyyttä ja usein myös prosesseja. Finess toteuttaa rohkeasti ratkaisuja, jotka vievät energiatehokkuuden askeleen pidemmälle”, kertoo Finess Energyn toimitusjohtaja Juha-Pekka Paavola.