Ilma- ja kaasulämmönsiirtimet

Ilma- ja kaasulämmönsiirtimet

Ilma- ja kaasulämmönsiirtimet soveltuvat teollisuuden ilman lämmitykseen, jäähdytykseen, kuivaukseen sekä lämmöntalteenottoon esimerkiksi poistoilmasta tai savukaasusta. Mikäli poistoilma tai -kaasu sisältää esimerkiksi likaa tai partikkeleja, lämmönsiirrin voidaan varustaa puhdistuslaitteistolla tai kyseisessä kohteessa voidaan hyödyntää muuta LTO-tekniikkaa.

Tuotteiden mitoitus ja räätälöinti tapahtuvat yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja sovelluskohteen vaatimusten mukaisesti. Lämmönsiirtimet toimitetaan joko yksittäisinä laitteina tai osana suurempaa järjestelmää, myös avaimet käteen -toimituksena.

Coma2
Pääominaisuudet:
 • Laaja teho- ja ilmamääräalue
 • Joustava ja kestävä rakenne
 • Materiaalit: kupari, alumiini, RST, HST
Sovelluskohteet:
 • Teollisuuden prosessin ja kiinteistön ilman lämmitys, jäähdytys ja kuivaus
 • Kohteet, jotka vaativat räätälöidyn lämmönsiirtimen tai laiteintegraation
 • Teollisuuden poistoilman tai -kaasun lämmöntalteenotto

Tuoteryhmät

Ripaputkilämmönsiirtimet1

Ripaputkilämmönsiirtimet

Ripaputkilämmönsiirtimet soveltuvat etenkin kohteisiin, joissa vesi- tai ilmapuolella vallitsee korkea lämpötila. Lämmönsiirtimet voidaan myös toteuttaa käyttäen rakennetta, joka mahdollistaa patteriosan irrottamisen lämmönsiirtimen rungosta esimerkiksi lämmönsiirtimen pesua varten. Saatavilla olevat materiaalit mm. Cu/Al, RST ja HST.

Putki Ja Levypatterit1

Putki- ja levypatterit

Lämmönsiirtimet soveltuvat erityisesti likaisille väliaineille, korkeisiin lämpötiloihin, säiliöintegraatioille ja erikoiskohteisiin.

Lamellipatterit1

Lamellipatterit

Lamellipatterit soveltuvat hyvin moniin teollisuuden lämmitys-, jäähdytys- ja kuivaustarpeisiin. Lämmönsiirtovälineenä voi toimia höyry, vesi, glykoli tai etanoli. Saatavilla olevat materiaalit mm. Cu/Al, RST ja HST.

Ls 11

Ilma/ilma-lämmönsiirtimet

Ilma/ilmalämmönsiirtimet soveltuvat esimerkiksi kohteisiin, joissa lämpimällä poistoilmalla halutaan lämmittää prosessiin tuleva ilma. Lämmönsiirtimet voidaan varustaa erilaisin sulku- tai ohituspellein. Saatavilla olevat materiaalit mm. alumiini ja HST.

Varusteoptiot

 • Integroidut pisaraerottimet
 • Integroitu lauhteenkeräys
 • Patterin sähköinen sulatus
 • Lämmönsiirtimen pintakäsittely: sinkitys, epoksi, heresite, electrofin ym.
Lohja Jvp
Referenssi

Jätevedenpuhdistamon kiinteistö lämpiää jäteveden ja ilmastuksen hukkaenergialla

Lohjan jätevedenpuhdistamossa otettiin alkuvuodesta 2019 käyttöön jätevesien ja ilmastuksen lämmöntalteenotto. Sitä varten Finess toimitti puhdistamoon lämpöpumpun ja lämmönsiirtimet. Niiden avulla saadaan vuosittain talteen noin 215 MWh lämpöenergiaa, joka käytetään puhdistamokiinteistön lämmitykseen. Uusiutuvan energian käyttö suoran sähkölämmityksen asemesta vähentää kustannuksia ja CO2-päästöjä.

Esimerkkejä lämmönsiirtoa käyttävistä järjestelmistä

Oletko kiinnostunut lämmönsiirtimistä teollisuuteen? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Antti Mattila
puh. 040 723 4774
antti.mattila@finess.fi

  * Pakollinen