Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumput käyttävät lämmönlähteenään ulkoilmaa ja lämmittävät sen lämpöenergian avulla vettä sopivaan lämpötilaan hyödynnettäväksi kiinteistössä tai prosessissa. Ilma-vesilämpöpumput säästävät ympäristöä ja kustannuksia, sillä niiden lämmönlähde ulkoilma on ilmaista uusiutuvaa energiaa. 

Suunnittelemme lämpöpumppuratkaisut aina käyttöolosuhteiden ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Se takaa optimaaliset laiteratkaisut sekä parhaan mahdollisen vuosihyötysuhteen ja kannattavuuden.

Ilma-vesilämpöpumput parantavat energiatehokkuutta

Tekniset tiedot

  • Lämmityksen tuotanto: maksimissaan 50–65 °C
  • Lämpöteho: 25–500 kW
  • Uusi kompressoritekniikka mahdollistaa toiminnan jopa -25 °C ulkoilmalla
  • Hiljaiset low noise ja super low noise -versiot
  • Saatavana myös split -koneikkona: puhallinyksikkö ulkona ja kompressori-/ohjausyksikkö sisällä
  • Optiona web-pohjainen etäohjaus ja -valvonta
Ilma-vesilämpöpumput ovat käyttökelpoisia Suomessa ympäri vuoden.

Käyttöaika Suomessakin koko vuosi

Nykyaikaiset ilma-vesilämpöpumput soveltuvat lämmitysenergian tuottamiseen myös Suomen oloissa ja ympäri vuoden. Tekniikan kehittymisen myötä saatavilla on ratkaisuja, jotka sopivat jopa -25 °C ulkolämpötiloihin. Näin ollen myös Suomessa voidaan tuottaa teollisuuslaitoksen tai kiinteistön tarvitsema lämmitysenergia joko pääosin tai kokonaan ilma-vesilämpöpumppujen avulla.

Ilma-vesilämpöpumppu asennettuna kohteeseen.
Referenssi

Toteutimme Liedon kunnantalolle lämpöpumpun, joka viilentää kiinteistössä kiertävää jäähdytysvettä, mistä syntyy myös lauhdelämpöä, jota nyt haluttiin uusiokäyttää. Syntynyt 67 °C:n lauhdelämpö pumpataan kaukolämpöverkkoon.

Käyttöolosuhteisiin optimoidut ratkaisut ja kokonaispalvelu tuovat merkittävää hyötyä

Suunnittelemme lämpöpumppuratkaisut aina käyttöolosuhteiden ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Se takaa optimaaliset laiteratkaisut sekä parhaan mahdollisen vuosihyötysuhteen ja kannattavuuden.

Hyötysuhteen maksimoimiseksi ja käyttömukavuuden lisäämiseksi suunnittelemme järjestelmiin myös tarpeenmukaisen automaation, etävalvonnan ja -hallinnan sekä järjestelmäintegraatiot. Palvelukokonaisuuteemme on aina saatavilla suunnittelun, laitetoimituksen, asennuksen ja käyttöönoton lisäksi myös etävalvonta sekä huolto- ja ylläpitopalvelu.

Oletko kiinnostunut ilma-vesilämpöpumpuista? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä lomake, niin me otamme yhteyttä sinuun:

Juha-Pekka Paavola
puh. 040 159 7767
juha-pekka.paavola@finess.fi

Henri Tuisku
puh. 040 187 3114
henri.tuisku@finess.fi

    * Pakollinen